vinkjeVoor 15.00 uur besteld, volgende dag in huis vinkjeBoven € 55,- geen verzendkosten vinkjeGroot assortiment
 x 
€0,00

Winkelwagen is leeg

5 Stappenplan auto wassen en auto poetsen

5 stappenplan auto poetsenTip: Voor het gebruik van de poetsproducten dient u deze eerst goed te schudden.

Stap 1: Auto wassen

Om uw auto volledig te cleanen is het belangrijk om de autolak eerst goed te wassen zodat het grootste vuil verwijderd wordt van uw auto. Spuit uw auto eerst grondig af om het grove vuil van de auto af te spoelen en volg dan de volgende stappen:

Autowassen:
Vul een emmer lauw water met de voorgeschreven hoeveelheid autoshampoo en was de auto altijd met een microvezel washandschoen. De microvezel structuur zorgt ervoor dat het vuil wordt opgenomen in de washandschoen. Hiermee voorkomt u dat u krassen krijgt tijdens het wassen. Voor het beste resultaat adviseren wij om uw auto te wassen volgens de twee emmermethode. 1 emmer met gritt guard vullen met lauw water en autoshampoo en de andere emmer vullen met alleen schoon lauw water om de microvezel washmitt geregeld te kunnen uitspoelen, hiermee verwijdert u het vuil wat door de washandschoen wordt opgenomen. Hiermee voorkomt u dat het vuil wat de washandschoen opneemt geen krassen achterlaat tijdens het autowassen.

Auto afspoelen:
Nadat u uw auto heeft gewassen spoel de auto dan af met een tuinslang. Afspoelen kan het beste gedaan worden met een dun straaltje water en houdt deze dicht op de auto. Als u de auto afspoelt op deze manier voorkomt u dat er heel veel water op auto achterblijft waardoor het drogen van de auto makkelijker en sneller gaat.
Als u de auto heeft afgespoelt droogt u de auto effectief en doeltreffend af met een microvezel droogdoek,,, deze droogdoek vouwt u 2 keer om en dan trekt u de droogdoek over de auto. Als u de droog doek regelmatig blijft omvouwen blijft deze goed het water opnemen. Met een microvezel droogdoek droogt u krasvrij uw auto en laat geen kalkvlekken achter. 

Velgen en banden reinigen:
Uw lichtmetalen of stalen velgen reinigt u het beste met een velgenreiniger. Spoel ook hier eerst uw velgen af met een tuinslang en breng daarna de velgenreiniger aan op de natte velg. Laat de velgenreiniger intrekken volgens de voorschreven tijd die op de velgenreiniger staat aangegeven. Om het vuil en remstof goed te kunnen verwijderen adviseren wij om een velgenborstel te gebruiken, hiermee bereikt u ook de kleine hoekjes. Na het aanbrengen van de velgenreiniger en het behandelen met de velgenborstel kunt u de velg weer afspoelen met een dun straaltje water. Doe 1 velg per keer zodat de velgenreiniger niet te lang op uw velg kan intrekken.

Stap 2: Voorbereiden en reinigen van de autolak

Autopoets klei
Met een  klei set behandelt u de autolak voordat u deze gaat polijsten of beschermen met een autowax.. Met het autowassen kan je niet alle verontreiniging verwijderen. Dit kunt u wel behandelen met een klei. Verontreiniging die u met autopoets klei kunt verwijderen zijn bijvoorbeeld boomsappen, teerspetters, boomhars en vliegroest. 
De autolak behandelen met klei dient u als volgt te doen.
Neem een deel van de claybar door hier een stukje van af te knippen en maak er een klein plat pannekoekje van. Spray het te behandelen deel in met een detailer, en wrijf dan met het stukje klei over het ingesprayde deel. Wrijf over het deel tot dat het glad aanvoelt. En neem dan het behandelde gedeelte af met een microvezeldoek. Om met een schoon deel klei te beginnen vouwt u het stukje klei dubbel, het vuil wat u van de autolak heeft afgehaald gaat dan in de klei zitten. Om een optimaal resultaat te behalen is het advies om de hele auto met de klei en de detailer te behandelen. 
De liggende delen zijn in de regel het meeste vervuild. Voor een behoud van de klei kunt u deze koel en afgesloten opbergen. 

Auto polijsten en krassen verwijderen

Na het reinigen van de oppervlakte vervuiling met de klei adviseren wij om de verontreiniging die IN de autolak zit de behandelen en te verwijderen. Met een lakreiniger kunt u lichte oxidatie reinigen die in de porien van de autolak zitten. Voor het behandelen van lichte krasjes zoals deze vaak te vinden zijn bij de handgrepen welke door nagels en sleutels worden aangebracht kunt u het beste een specifieke krasverwijderaar gebruiken.
Het kan zijn dat uw lak swirls bevat, deze vallen goed op als de auto in de zon staat u ziet dan een spinnenweb aan krasjes welke geen mooi uiterlijk geeft aan uw auto. Deze swirls kunt u behandelen met de Meguiar's DA Microfiber Correction Compound. Deze producten brengt u gemakkelijk en doeltreffend aan met een microvezel waxpad.. Doe deze behandeling deel voor deel en voorkom dat het aangebrachte product opdroogt. Om het product zijn polijstende werking te laten doen dient u tijdens het aanbrengen druk uit te oefenen. Het uitpoetsen kunt u doen met een microvezeldoek. Een tweede behandeling hiervan kan noodzakeijk zijn om het perfecte resultaat te verkrijgen. Na het kleien en polijsten is de autolak gereed om te worden voorzien polish (voeding) en een wax (bescherming). 

 

Stap 3: Voeding geven aan de autolak met polish

Na het kleien en polijsten is het belangrijk dat de lak behandeld wordt met een polish, dit is een pure voeding voor de autolak en brengt de originele kleur terug zonder dat het een schurende werking heeft.
Ons advies is om hiervoor de Meguiar's Deep Crystal Polish te gebruiken, deze polish dringt door tot in de porien van de autolak en voeden deze.  Ook hiervoor geldt weer deel voor deel aanbrengen met een microvezel waxpad en uitpoetsen met een microvezeldoek.

Stap 4: Auto poetsen en beschermen met autowax

Om de autolak een goede bescherming en glans te geven is de laatste stap het aanbrengen van een goede autowax.
Met het aanbrengen van een goede wax geeft u de autolak een langdurige bescherming en geven in combinatie met de eerder uitgevoerde stappen zoals kleien en polijsten het optimale resultaat. Een vloeibare wax kunt u aanbrengen met een microvezel waxpad of machinaal aanbrengen met een poetsmachine. Hoe dunner u de wax aanbrengt op de autolak hoe beter de werking ervan is. Laat de aangebrachte wax minimaal 15 minuten intrekken in de autolak zodat de polymeren zich goed aan de autolak kunnen hechten en de optimale bescherming bieden aan de lak. In het voorjaar en najaar zal de droogtijd van de aangebrachte wax langer zijn dan in de zomer. U kunt zelf makkelijk testen of de wax goed is gedroogd om uit te kunnen poetsen. Wanneer u met uw vinger over de lak gaat en er geen strepen achterblijven is de wax gereed om uitgepoetst te worden dit kunt u het beste doen met een microvezeldoek. Als u in de zomer uw auto poetst is het aan te raden om dit niet in de velle zon te doen.

Stap 5: Onderhouden

Het is belangrijk om van de bovenstaande stappen zo lang mogelijk te blijven genieten, en ook dat het zo lang mogelijk zijn optimale glans en bescherming blijft houden.
Om de aangebrachte wax laag goed te houden is het van belang om wekelijks de auto te wassen met een autoshampoo die de waxlaag niet aantast maar blijft beschermen en activeren. Tussen de autowasbeurten door kunt u een quick detailer gebruiken om de glans te behouden. Ook verwijdert u hiermee snel stof, kalkvlekken of ander vuil. Hiermee voorkomt u dat dit zich weer hecht aan de autolak en het zorgt voor een langere bescherming van uw waxlaag. 
Om de aangebrachte waxlaag een boost te geven kunt u 2 a 3 wekelijks een quick wax aanbrengen, deze behandeling kost uw slechts 15 minuten van uw tijd maar uw auto ziet er uit zoals deze was na het aanbrengen van de waxlaag. 

Tips voor het beste resultaat

Auto wassen advies:
Hoe auto wassen? In ieder geval niet met afwasmiddel, deze verwijdert de aangebrachte waxlaag en droogt de lak uit hierdoor wordt roestvorming versnelt. Auto wassen moet u alleen doen als het niet te warm is en doe dit zoveel mogelijk in de schaduw, hiermee voorkomt u dat de auto snel opdroogt waardoor er geen kalkvlekken en watervlekken kunnen ontstaan. U wast de auto altijd vanaf boven naar beneden. Het gebruik van zacht water is aan te raden. In het voorjaar en in de zomer vormen bomen sapnevels. Boomsapnevel kan lange afstanden afleggen voordat deze op uw auto neerkomen, natuurlijk kan je dit niet voorkomen maar wel kunt u deze makkelijk behandelen. Deze kunt u eenvoudig en snel verwijderen met een quick detailer. Boomsappen die vastgehecht zijn aan uw autolak verwijdert u het beste met een kleibehandeling zoals hierboven bij stap 2 beschreven.

Klanten over ons

Volg ons op Facebook of Instagram


© poetsproducten.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer - privacyverklaring.

Webdesign: Eos Multimedia